Nieuws archief

 

07-04-2023:

De eerste trainingsvlucht dit jaar werd vanuit  Eefde vervlogen, afstand ca. 55 km. Thomas Hullegie bleek de snelste duif te hebben van 448 ingekorfde duiven. Met de wind mee racete deze met ca. 106 km per uur huiswaarts. Jan Boertjes was met de tweede plaatst over het geheel de winnaar in de B-groep.

 

13-09-2020:

 

Dit weekend luidde het eind van het seizoen in met de twee laatste vluchten van 2020. Weer een natour en jonge duivenvlucht. De natourduiven moesten ca. 245 km overbruggen vanuit het Belgische Burdinne. Herman Hullegie bleek oppermachtig en pakte behalve de 1e plaats een geweldige serie. Hennie Westra was in de B-groep de gelukkige winnaar. 

De Jonge duiven werden in het Franse Chalons en Champagne gelost, ruim 430 km vanaf het thuishonk. Hier bleek dat Thomas Hullegie zijn duiven weer het beste ervoor had staan met de plaatsen 1 en 2. Moeder Corrie Hullegie pakte de 3e plaats en werd hiermee tot winnaar van de B-groep uitgeroepen. Allen van harte gefeliciteerd!


Het stille seizoen is nu begonnen. Onze duiven hebben krijgen de tijd om hun verenpak te vernieuwen en de eigenaars zullen er weer van alles aan doen om de duiven goed aan de start te brengen. Hopelijk nu zonder Corona problemen een normale start die ergens april 2021 zal plaatsvinden. 
Hoe de winter eruit zal gaan zien is niet persé te voorspellen maar alle huldigingen en tentoonstellingen zullen hoogstwaarschijnlijk niet georganiseerd worden i.v.m. de geldende regels rondom de Corona. Heel jammer, het stille seizoen zal deze keer echt stil zijn. 

 

Op naar 2021!  

 

05-09-2020:

Twee vluchten dit weekend met 1 losplaats. Een natour en jonge duivenvlucht vanuit Venlo. Voor de natour hadden onze 369 duiven bijeengebracht, de snelste daarvan is een duif van Alphons Gasman. Aart Bakker pakte met de 2e plaats in het geheel de winst in de B-groep. Thomas Hullegie deed weer goede zaken met de jonge duiven, zijn duif werd als snelste van 215 duiven afgevlagd. In de B-groep was dat Corrie Hullegie, haar duif behaalde de 9e plaats in het geheel . Alle winnaars van harte gefeliciteerd! 

 

30-08-2020:

Twee vluchten dit weekend. Eerst de jonge duivenvlucht vanuit het Belgische Arlon. Ruim 300 km moesten de duiven overbruggen, Thomas Hullegie bleek  de snelste te hebben en Saskia Paardehaar was met een 3e plaats in het geheel de winnares in de B-groep.

Dan de natourvlucht vanuit Venlo. Er waren 419 duiven ingekorfd waaronder ook de duiven van Herman Hullegie. Die had ze prima voorbereid en mocht de snelste duif afvlaggen. Aart Bakker pakte de winst in de B-groep, zijn duif werd 2e in het geheel.
Alle winnaars weer van harte gefeliciteerd!

  

23-08-2020:

Het seizoen nadert zijn einde. Afgelopen weekend naast een jonge duiven vlucht ook de eerste natourvlucht. De naam zegt het al, na de tour, deelnemers krijgen nog een kans om hun duiven 4 van deze vluchten te testen en dan zit het, door de Corona geplaagde korte seizoen 2020, erop. 

De jonge duiven werden in het Belgische Burdinne gelost. Harry Paardehaar bleek de gelukkige eigenaar van de snelste en Gerard Bekhuis pakte de winst in de B-Groep. 

In het Duitse Kalkar werden de natourduiven gelost, deze vlucht mag Bennie Gras op zijn naam schrijven. Erik de Lange liet ook weer een keer zien dat hij goede duiven bezit, hij pakte de winst in de B-groep.

Allen gefeliciteerd! 

 

17-08-2020: 

 

Een druk weekend met 3 geplande vluchten. Als eerste de jonge duivenvlucht vanuit Tongeren. Hier bleek Gerjo Hilberink de beste papieren te hebben en mag zich winnaar van deze vlucht noemen. In de B-groep liet Saskia Paardehaar weer van haar horen. 

Dan was er ook nog de laatste dagfondvlucht dit seizoen. Thomas Hullegie bleek zijn duiven prima te hebben voorbereid. Ze maakten geweldige serie met daarbij de snelste van de club en een mooie 6de plaats NPO.

Nog een geweldige prestatie dit weekend en wel door Daniel Kreileman uit Nieuwleusen. Ook de meerdaagse liefhebbers konden hun duiven nog een keer inzetten voor de laatste vlucht dit seizoen. Daniel had er 14 ingezet en 11 daarvan pakten een prijs. Zijn eerste was de beste in ons NIC maar ook nationaal, tegen ruim 25.000 duiven, bleek deze duif de 9de snelste van het geheel. Een geweldige prestatie.

 

09-08-2020: 

Een bijzonder weekend. Het voorspelde warme weer maakte het erg lastig voor de lossingscommissie. Er stond een midfondvlucht gepland vanuit het Franse Rethel en een jonge duivenvlucht vanuit Blankenheim. Uiteindelijk is besloten om vrijdags de oude duiven dichterbij te lossen en de jonge duiven, ook op een kortere afstand, op zaterdag. Voor de oude duiven werd het lastig, de 240 km lange terugreis duurde om waarschijnlijk een combinatie van warmte en atmosferische storingen, voor veel duiven erg lang. Door deze ervaring werd landelijk besloten om verder alle vluchten voor het weekend af te gelasten. Toch zijn er ook op deze vlucht winnaars te feliciteren. Thomas Hullegie liet weer zien dat zijn duiven het best waren voorbereid, weer pakte hij alle podiumplaatsen. Aart de Bruin pakte ook dit weekend in de B-groep de snelste.

       

01-08-2020: 

 Dit weekend 2 vluchten. Als eerste kwamen de jonge duiven aan, in Sittard werden deze om 09:30 uur  gelost. De dames binnen onze club laten van zich horen, nu was het Hennie Westra die de gelukkige eigenaar is van de snelste. Herman Hullegie was met de 2e plaats in het geheel de snelste van de A-groep. Dan kwamen later de duiven aan uit het Franse Fay aux Loges. Ca. 600 km moesten deze duiven overbruggen. Thomas Hullegie was oppermachtig met de plaatsen 1, 2 en 3. Aart de Bruin pakte de winst in de B-groep. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

26-07-2020: 

Ook dit weekend 3 vluchten geprogrammeerd.  De eerste officiële jonge duivenvlucht vanuit Venlo met 417 duiven in concours. Debutante Saskia Paardehaar gaf meteen haar visitekaartje af met haar winnende duif. In de A-groep was het Herman Hullegie die de winst opstreek. Zijn duif werd als 2de in het geheel afgevlagd. 

Dan was er weer een midfondvlucht vanuit het Belgische Arlon. Hier bleek Bennie Gras de gelukkige winnaar, zijn "609" pakte net als vorige week weer de eerste plaats. Aart Bakker bleek met de 6de plaats in het geheel winnaar in de B-groep.

Ook nog een meerdaagsde fondvlucht dit weekend. Nu was het Cor Darwinkel uit Hoogeveen die als winnaar van ons NIC is uitgeroepen.
  

19-07-2020: 

Dit weekend maar liefst 3 vluchten op het programma. Als eerste een dagfondvlucht vanuit het Franse Sens. Ca. 540 km  moesten deze duiven overbruggen. Het beste deed dat de "609" van Bennie Gras met bijna 80 km per uur. Roland Echten haalde een mooie 8ste plaats in de club, daarmee mag hij zich winnaar noemen in de B-groep. 

Onze jonge duiven mochten voor het eerst dit seizoen de strijd aangaan. In Gennep, zo'n 104 km hemelsbreed, werden die om 10:15 uur gelost. Henk van Lohuijzen & Yasser Alhayali zijn de gelukkige eigenaars van de snelste. In de A-groep sloeg Bennie Gras ook op deze vlucht toe, met de plaatsen 1 en 2. 

Ook voor de liefhebbers van de overnachtfond stond er een vlucht gepland, de koninginnevlucht vanuit St. Vincent. Afstand zo'n 1140 km. Daniel Kreileman had zijn duiven prima voorbereid op deze marathon. Behalve de snelste had hij nog 3 duiven bij de eerste tien. 

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

 

12-07-2020:

Dit weekend mooi weer voor onze duiven, hier en daar wel een bui maar dat bleek geen groot obstakel. Twee vluchten stond geprogrammeerd. Eerst de midfondvlucht vanuit het Franse Rethel, ruim 370 km. Thomas Hullegie bleek zijn duiven weer het beste te hebben voorbereid en mag zich de gelukkige eigenaar noemen van de snelste van 222 duiven. Op de 2de plaats eindigde een duif van Aart Bakker, hij heeft daarmee de snelste van de B-groep.

 

Dan de eerste vlucht voor de meerdaagse fond liefhebbers. Als Nationaal Inkorf Centrum mochten we  weer een mooi aantal leden van naburige verenigingen ontvangen die samen 229 duiven inkorfden die vrijdagmiddag om 14:30 uur in het Franse Limoges gelost konden worden om aan de ca. 840 km lange thuisreis te kunnen beginnen. Onze clubgenoot Corrie Hullegie bleek zaterdagmorgen om 07:58 uur de snelste te klokken. Deze tijd betekende ook nog een mooie tweede plaats in de gehele afdeling 10.  

 

Alle winnaars van harte gefeliciteerd. 

 

06-07-2020:

Weer een lastig weekend voor de lossingsverantwoordelijken. Er stonden 2 vluchten geprogrammeerd, een vitessevlucht vanuit Blankenheim en de eerste dagfond vanuit Troyes, voor zaterdag maar weer werkten de weergoden weer niet mee. Blankenheim werd Deurne en daar werden onze duiven zondags om 15:01 uur gelost. Met de wind mee hadden ze de ca. 135 km rap overbrugd. Ruim 101 km per uur haalde de snelste duif en Aart Bakker is de gelukkige eigenaar. In de A-groep was het Harry Paardehaar jr. die met de winst ging strijken, zijn duif werd tweede in het geheel.

 

De dagfondduiven konden zelfs pas maandag gelost worden. Om 07:00 uur klonk het startsein voor de ca. 508 km lange thuisreis. Na 6 uur, 18 minuten en 45 seconden landde bij Alphons Gasman de snelste van de 128 ingezette duiven op het hok. In de B-groep waren het de heren Henk van Lohuijzen en Yasser Alhayali (Comb. Lohuijzen&Alhayali) die samen de hoogste podiumplaats konden innemen. 

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

 

28-06-2020:

De weersomstandigheden zouden het zaterdag erg lastig maken om onze duiven te lossen en daarom, voor mens en dier, besloot de lossingscommissie van afdeling 10 om het inkorven en de lossing een dag uit te stellen. Dat betekende dat zondagmorgen om 10:40 uur de duiven zijn gelost in het Belgische Chimay. Met de wind in de staart hadden de duiven geen moeite met de ca. 320 km lange thuisreis. Diana Nijman is dit weekend de gelukkige eigenaar van de snelste duif, met ruim 104 km per uur wist haar duif alle 459 concurrenten voor te blijven. Hennie Westra deed in de B-groep goede zaken, haar duif eindigde op de hoogste podiumplaats van deze groep. Ondanks dat de dames erg ondervertegenwoordigd zijn binnen onze club bleken ze dit weekend oppermachtig! Gefeliciteerd dames. 

 

Postduivenvereniging Steeds Sneller - Latyrusstraat 16 - 7701 CX Dedemsvaart - info@pvsteedssneller.com - www.pvsteedssneller.com


Voorzitter:

Secretaris:

Penningmeester:

Lid:

Lid:

 

Alphons Gasman

Ronald Moes

Erik de Lange

Ralph Boertjes

Thomas Hullegie

Slagharen

Dedemsvaart

Dedemsvaart
Dedemsvaart
Dedemsvaart